ПОРТАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ОБЩИНИ

Няма преговори за прекратяване на договорите с американски централи

"Марица изток" Руси Данев: Глупаво е ТЕЦ-овете от въглища да преминат на природен газ. Това няма нищо общо с реалността!

ВиК - Стара Загора, подари красива коледна приказка на семейство с 13 деца от Гурково

Обжалваха в Европейския съд загробващия въглищните ТЕЦ-ове Референтен документ на ЕК

Какво се случи с ДЗУ АД?

Баста на "борците" за свободното слово

Г-да министри, не си играйте с търпението на хилядите миньори и енергетици

Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Институции

Зам.-председателят на НС Емил Христов направи родолюбив жест към 90 старозагорски ученици

Емил ХристовБлагодарение на личния жест на зам.-председателя на НС Емил Христов общо 90 старозагорски гимназисти и част от членовете на Младежкия общински съвет ще имат възможност да посетят тържествата на връх Шипка на 3 март. За честването на 140-годишнината от Освобождението на България от турско робство там ще бъдат двамата патриарси на Руската и Българската православни църкви - Кирил и Неофит, президентът на Р България Румен Радев, председателят на парламента Цвета Караянчева, руският посланик Анатолий Макаров и редица още известни личности.

Register to read more...

Стара Загора ще има първата в страната Индустриална зона от европейски тип

В присъствието на министъра на икономиката Емил Караниколов кметът на Стара Загора Живко Тодоров и директорът на НК "Индустриални зони" ЕАД Антоанета Барес подписаха меморандум за изграждането на Индустриална зона "Загоре"Вече има проявен инвеститорски интерес, обяви министърът на икономиката

Меморандум за сътрудничество за изграждане на Индустриална зона "Загоре" подписаха в петък кметът на Стара Загора Живко Тодоров и директорът на Национална компания "Индустриални зони" ЕАД Антоанета Барес. Подписите бяха положени в присъствието на министъра на икономиката Емил Караниколов. Меморандумът поставя юридическата основа за създаването на акционерно дружество с по 50% дялово участие на Община Стара Загора и държавата, представена от Министерството на икономиката в лицето на НК "Индустриални зони".

Register to read more...

Утре подписват за изграждането на Индустриална зона "Загоре"

Кметът Живко Тодоров и министър Емил Караниколов при предходната му визита в Стара ЗагораУтре в Стара Загора пристига министърът на икономиката Емил Караниколов във връзка със създаването на Индустриална зона "Загоре". В 13:30 ч., в общинската зала 2 кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще подпише Меморандум за сътрудничество с "Национална компания индустриални зони" ЕАД. С меморандума се цели да бъдат създадени условия за развитие на интензивна комуникация между страните, обмяна на опит и добри практики за изработване на общи позиции, постигане на координация и информационен обмен за бъдещи проекти и програми, както и за реализиране на съвместни действия в тази насока, уточниха от Община Стара Загора.

Register to read more...

Националният омбудсман ще настоява за финансова подкрепа на УМБАЛ "Киркович"

Пред старозагорските медии днес националният омбудсман Мая Манолова се ангажира да съдейства пред Министерството на здравеопазването за финансова подкрепа за четвъртата по големина болница в България - УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович".

Поводът за брифинга й в Стара Загора са изпратени до нея две жалби от работещи в здравното заведение, на които заради запор на банковите сметки на дружеството и неизпълнени индикативни стойности за декември м.г. са им били изплатени от 60 до 90% от брутното им трудово възнаграждение, каквато възможност дава Кодексът на труда. И последвалото обещание от ръководството на болницата, че целият размер на заплатите ще им бъде изплатен до края на февруари.

Register to read more...

Експерти от МЗХГ разясняваха схемите за подпомагане на земеделски производители в Стара Загора

experti MZHG sreshtaУказания за прием на заявления за подпомагане по схемите за директни плащания за Кампания `2018 получиха земеделски производители от Старозагорски регион от представители на Министерството на земеделието, храните и горите вчера. Срещата се проведе в зала "Петко Р. Славейков" на Община Стара Загора. Събитието бе част от регулярните разяснителни кампании на земеделското министерство, а в него участие взеха областният управител Гергана Микова, Елка Бонева - директор на ОД "Земеделие" - Стара Загора, Мехмед Зейнел - директор на Държавен фонд "Земеделие" - Стара Загора, и Николай Маринов - главен директор на ГД "Земеделие и регионална политика" към МЗХГ.

Register to read more...

Зам.-кметът на Стара Загора участва в среща на министрите на туризма от ЕС

Зам.-кметът на Стара Загора участва в среща на министрите на туризма от ЕСЗам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова участва в срещата на високо ниво на министрите на туризма в 28-те държави членки на Европейския съюз и министри от държавите от Западните Балкани - Албания, Сърбия, Македония, Косово, Черна гора, Босна и Херцеговина, Хърватия и Турция. Форумът, под председателството на българския министър на туризма Николина Ангелкова, се провежда в София и е част от календара на българското председателство на Съвета на ЕС.

Register to read more...

За законодателни промени срещу бракониерския риболов настояха институции и граждани

Участници в срещата Законодателни промени, повече права на инспекторите при акциите и привличане на кадри в различните служби поискаха представители на институции и гражданско сдружение.

Това стана ясно от проведената първа работна среща по инициатива на народните представители от ГЕРБ Борис Кърчев и Радостин Танев, подкрепена от областния управител на Стара Загора Гергана Микова. Темата с превенцията на незаконния риболов обсъждаха представители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), Регионалната инспекция по околната среда и водите, Областна дирекция по безопасност на храните, Държавно горско стопанство, ОД на МВР, както и доброволците от СНЦ "Централна рибно-опазваща организация".

Register to read more...

Посетители

We have 112 guests and no members online