ПОРТАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ОБЩИНИ

Няма преговори за прекратяване на договорите с американски централи

"Марица изток" Руси Данев: Глупаво е ТЕЦ-овете от въглища да преминат на природен газ. Това няма нищо общо с реалността!

ВиК - Стара Загора, подари красива коледна приказка на семейство с 13 деца от Гурково

Обжалваха в Европейския съд загробващия въглищните ТЕЦ-ове Референтен документ на ЕК

Какво се случи с ДЗУ АД?

Баста на "борците" за свободното слово

Г-да министри, не си играйте с търпението на хилядите миньори и енергетици

Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Темида

Расте броят на делата за случаи на домашно насилие

Председателят на Районен съд - Стара Загора, Милена Колева (в средата) представи новите съдии, които ще изпълняват ролята на връзка с медиите (Женя Иванова и Дарина Стоянова) Чувствително е нараснал броят на заведените дела по казуси за домашно насилие, през 2017 г. са образувани 50 дела, съобщи председателят на Районен съд - Стара Загора, Милена Колева. По думите й нямало завишение при бракоразводните дела - 315, но затова пък свързаните с употреба и разпространение на наркотици бележат стабилен ръст от 108.

През м.г. 18-те съдии са разгледали 11 486 дела, от които 3987 са били наказателни. Общо 10 534 са били приключени, но пък са били образувани нови 10 633.

Register to read more...

Изнасилвач на невръстно момченце се измъкна с условна присъда

Стефан Йорданов преди да разиграе театралната сценка с целуването на ръце в съдебната зала миналата година Три години лишаване от свобода при 5-годишен отлагателен срок постанови състав на Районен съд - Стара Загора, по дело срещу 18-годишен местен жител, изправен пред Темида за изнасилване на ненавършило 14 години момче.

Гнусният акт е бил извършен от току-що навършилия пълнолетие Стефан Йорданов на 29 май м.г., когато изнасилил пред очите на сестричката си невръстния син на комшийката си Ангел.

При определянето на постоянната му мярка за неотклонение "задържане под стража" миналата година Йорданов разигра виртуозна театрална сцена, като със сълзи на очи се хвърли да целува ръцете на съдии и прокурори с думите: "Аз съм тежко болен, страх ме е от престъпниците в ареста.

Register to read more...

Проверяват бивш келнер за изпрани 700 000 евро

70-годишен бивш сервитьор в култова старозагорска кръчма преди 10 ноември 1989 година е обект на проверка за изпирането на 700 000 евро.

Проверката е разпоредена от ВКП спрямо физически лица, които през 2015 и 2016 година са придобили недвижими имоти за по над половин милион лева.

След приключване на проверката с оглед събрани данни за извършено престъпление - пране на пари, Окръжна прокуратура - Стара Загора, е образувала досъдебно производство. На този етап то е срещу неизвестен извършител за това, че в периода от 2008 до 2009 г., в условието на продължавано престъпление, са прикривани произходът и действителните права върху имущество на стойност 700 000 евро.

Register to read more...

Разследват пране на пари в Казанлък след сигнал на Интерпол

Окръжна прокуратура - Стара Загора, е образувала досъдебно производство по сигнал от Интерпол - Атина, във връзка с постъпила жалба от гръцки гражданин, който установил, че през лятото на 2016 г. е бил ощетен със солидна сума. Производството е срещу неизвестен извършител за това, че в периода 12 юли - 1 август 2016 г. в Казанлък повече от два пъти пъти са били извършени финансови операции с имущество, за което се е знаело или предполагало, че е придобито от престъпление.

Register to read more...

Арестуваните за "износ на марихуана" излязоха на свобода

С парични гаранции от 3000 лв. до 7000 лв. излязоха на свобода осемте задържани при мащабната акция на ГДБОП в Казанлък, Енина и Крън младежи, срещу които беше повдигнато обвинение в организирана престъпна група за "износ" на марихуана за Австрия. Специализираният съд е категоричен, че всички арестувани имат месторабота, постоянни адреси и нямат криминални прояви, в хода на делата не са били представени разпечатки от СРС-та, които да показват връзката им с "водача" на групата Ибрахим във Виена. Най-висока - 7000 лв., е паричната гаранция за Стефан Н. (Чеко), който беше зрелищно "закопчан" на улица "Гладстон" No 48 в Казанлък при акцията от 13 февруари. Причината, според запознати, е, че той има зад гърба си една условна присъда за държане на наркотици.

Register to read more...

Отнемат имущество за 1.2 млн. лв. от осъден за лихварство

Имоти, автомобили, дялови вноски в няколко търговски дружества и спестявания на обща стойност 1.2 млн. лв. да бъдат отнети в полза на държавата от 55-годишен чирпанлия и съпругата му, реши състав на Окръжен съд - Стара Загора. Решението е публикувано на 9 февруари, производството е било образувано по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество (КОНПИ), която моли съда да осъди ответниците (Митко П.П., Галина С.П, ЕТ "Елит - М.П.", "Кристал - заложна къща" ООД, "Елит - 63" ЕООД, "Калманит" ООД и Е.И.Р) и да им отнеме подробно описаното имущество на съответната обща стойност от 1 290 267.30 лв.

Register to read more...

Чирпанлия влиза в затвора 5 години след убийството на старец

Петгодишна ефективна присъда при първоначален строг режим на изтърпяване постанови състав на Окръжен съд - Стара Загора, по "брадясал" казус отпреди близо 5 години. На подсъдимата скамейка по обвинение в убийство, извършено по непредпазливост застана 38-годишният жител на ромската махала в Чирпан Петър Петров, който трябваше да отговаря за нанесен от него жесток побой над 82-годишен свой съгражданин.

Register to read more...

Посетители

We have 96 guests and no members online