ПОРТАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ОБЩИНИ

Няма преговори за прекратяване на договорите с американски централи

"Марица изток" Руси Данев: Глупаво е ТЕЦ-овете от въглища да преминат на природен газ. Това няма нищо общо с реалността!

ВиК - Стара Загора, подари красива коледна приказка на семейство с 13 деца от Гурково

Обжалваха в Европейския съд загробващия въглищните ТЕЦ-ове Референтен документ на ЕК

Какво се случи с ДЗУ АД?

Баста на "борците" за свободното слово

Г-да министри, не си играйте с търпението на хилядите миньори и енергетици

Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Местна власт

Без "Зелена зона" за паркиране днес в Стара Загора

От днес, 26 февруари, до второ нареждане, поради влошената метеорологична обстановка в Стара Загора няма да има платено паркиране в "Зелена зона", съобщиха от пресцентъра на Общината.  Системата за sms таксуване също няма да приема съобщения за плащане, а Центърът за градска мобилност няма да проверява талоните от паркомати.

Register to read more...

Самотна майка получи финансова помощ от Общински съвет Стара Загора

С 47 гласа "за" вчера общинските съветници на Стара Загора подкрепиха предложението, внесено от колегата им Николай Диков (ГЕРБ), за отпускане на еднократна финансова помощ на самотна майка. Тя е подала заявление за отпускане на наследствена пенсия на 4-годишната си дъщеря, като от установена проверка става ясно, че стажът от 4 години и 11 месеца на наследодателя не е достатъчен, тъй като не достигат 2 дни. Това е причината детето да не може да получи пенсия за починал родител към този момент. Със случая са запознати както местният, така и националният омбудсман, а също и кметът на община Стара Загора. От мотивите на предложението става ясно, че предстоят законодателни промени при подобни ситуации семействата да бъдат подпомагани.

Register to read more...

БСП в атака на всички фронтове

Кметството в Братя Даскалови Поредното "окръжно" явно е атакуване на приетите общински бюджети по всички възможни институции

Жалба в Административния съд в Стара Загора против решението за бюджета на община Братя Даскалови са внесли четирима общински съветници и двама кметове от БСП и местната коалиция "Заедно за община Братя Даскалови", съобщиха днес от Областния съвет на социалистическата партия.

Според жалбата решението за приетия бюджет на общината No 393/9.02.2018 г. е изцяло незаконосъобразно, прието при грубо нарушение на процедурата.

Register to read more...

Честванията за 140-годишнината от Освобождението ще продължат два дни

Готова е предварителната програма за предстоящите чествания на 140-годишнината от Освобождението на България от турско робство, домакин на която е Община Казанлък.

Празненствата ще започнат на 2 март (петък) с паметна среща с потомци на опълченци от Казанлъшкия край, която ще се проведе от 16:00 ч. в Информационния център на ул. "Искра" No 4.

Срещата с различните човешки съдби за Българското опълчeние ще бъде съчетана с награждаването на победителите от националния конкурс-рецитал "С обич към България", който се провежда под патронажа на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Register to read more...

Медиците от общинските училища благодариха на казанлъшкия кмет

Галина СтояноваБлагодарствен адрес от медиците в общинските училища и детски градини получи вчера кметът на Казанлък Галина Стоянова за увеличението с 20% на техните заплати от началото на 2018 г.

"Колко е важно, че трудът на тези специалисти е получил по-добро финансово обезпечаване, което ще ги мотивира да останат в град Казанлък и да продължат да работят с деца", заяви от името на съсловието в своето обръщение председателят на УС на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) Районна колегия - Стара Загора, Ваня Георгиева.

Register to read more...

До месец ще станат ясни незаконните постройки в парк "Аязмото"

Кметът Живко Тодоров по време на брифинга в сряда "Оказва се, че на "Аязмото" има много имоти, които са абсолютно незаконно построени. Ние сме ги заварили така и в момента има поставена задача да бъдат установени", заяви по време на брифинга си в сряда кметът на Стара Загора Живко Тодоров. По думите му, част от незаконните строежи са били допуснати преди 30-40 г., а за някои от имотите е имало сключени сделки за продажби без никакви документи.

Медията ни припомня, че за установяване на незаконните постройки в парка в Община Стара Загора беше сформирана специална комисия. Процесът е изисквал изпращането на писма на всички собственици или ползватели на имотите, които трябва да предоставят документи за съответните сгради.

Register to read more...

Строежът на джамия в Стара Загора се оказа поредната фалшива новина

Участниците във днешния брифинг - председателят на ОбС Таньо Брайков, кметът Живко Тодоров и главният архитект Виктория ГрозеваКметът на Стара Загора Живко Тодоров днес призова за хигиена на публичното говорене в политическото пространство

В Община Стара Загора не е постъпвало искане, идея или проект за изграждане на джамия в града. Това беше съобщено от кмета Живко Тодоров и главния архитект Виктория Грозева по време на брифинг, провокиран от разпространеното по медиите днес сутринта питане от общинското ръководство на ВМРО.

Случилото се кметът определи като фалшива новина и спекулации.

Register to read more...

Посетители

We have 85 guests and no members online