ПОРТАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ОБЩИНИ

Няма преговори за прекратяване на договорите с американски централи

"Марица изток" Руси Данев: Глупаво е ТЕЦ-овете от въглища да преминат на природен газ. Това няма нищо общо с реалността!

ВиК - Стара Загора, подари красива коледна приказка на семейство с 13 деца от Гурково

Обжалваха в Европейския съд загробващия въглищните ТЕЦ-ове Референтен документ на ЕК

Какво се случи с ДЗУ АД?

Баста на "борците" за свободното слово

Г-да министри, не си играйте с търпението на хилядите миньори и енергетици

Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Здравеопазване

Приеха окончателния вариант на Областната здравна карта

С 19 гласа "за" и 1 "въздържал се" Комисията за изработване на Областна здравна карта, с председател областния управител Гергана Микова, е гласувала окончателния й вариант на второто си заседание в петък.

Проектът за здравна карта е бил подготвен съвместно от експерти на РЗИ - Стара Загора, и РЗОК след сериозни анализи и статистика за ползваемостта на легловата база в болниците от Старозагорска област за последните години.

Register to read more...

Първата стъпка към спасяването на общинските болници е направена, но трябват още

Д-р Неделчо Тотев Увеличението в стойността на клиничните пътеки е правилно, но ако запазим същите обеми, резултатът ще бъде нулев, съобщи председателят на СОББ д-р Неделчо Тотев

Общинските болници в страната приветстват решението за промяна в стойностите на 113 клинични пътеки, което бе договорено между Българския лекарски съюз и НЗОК. Общата стойност на промяната се изчислява на около 150 млн. лв. Повишението на ставките за клиничните пътеки бе една от трите точки, с които общинското здравеопазване излезе на протест преди месец. Протестиращите настояваха за незабавното им увеличение, тъй като болшинството от клиничните пътеки не са променяни от 2006 г. и по никакъв начин не покриват разходите за извършената дейност. Очаква се промяната да залегне в тазгодишния Национален рамков договор в здравеопазването.

Register to read more...

От УМБАЛ "Киркович" отчетоха намаление на просрочените задължения

Част от членовете на Съвета на директорите на УМБАЛ "Киркович" - проф. Йовчо Йовчев, който е изпълнителен директор на най-голямата болница в Старозагорска област и проф. Иван Въшин Заплатите за януари ще бъдат платени в пълен размер, ако клиничните звена изпълнят заложените индикативни стойности

Финансовата 2017 г. за най-голямата болница в Старозагорска област УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" затвърждава тенденцията на намаляване на просрочените задължения към доставчици. Наред с това към настоящия момент няма запорирани средства на здравното заведение, тъй като е постигната договорка за разсрочване на големите задължения. Това обяви по време на брифинг днес изп. директор на УМБАЛ "Киркович" проф. Йовчо Йовчев.

Цифрите за отминалата година показват ясно, че просрочените задължения към доставчици спрямо предходния отчетен период през 2016 г. спадат с 294 хил. лв. - до 16.2 млн. лв.

Register to read more...

Зам.-министър проведе работна среща с болнични шефове на УМБАЛ "Киркович"

МЗ застава зад най-голямата болница в Старозагорска област, но всички клинични звена трябва да реализират плана на ръководството й

Заради наложен запор на банковите сметки на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора от фирма-доставчик на медикаменти на 13 от 27-те клинични звена в болницата, заради неизпълнени индикативни стойности са били удържани от 90 до 60% от брутното трудово възнаграждение за декември, платимо през януари т.г. В края на миналата седмица това провокира напрежение в най-голямото здравно заведение в Старозагорска област, като логично най-недоволните бяха 4 клиники и отделения, получили 60% от заплатата си за предходния месец. В понеделник се е състояло събиране на недоволните, както и изпращане на писмо до МЗ и още няколко институции.

Register to read more...

Общинските болници готвят нов протест, обмислят и съдебен иск срещу държавата

Новите протести ще бъдат далеч по-мащабни, отколкото тези от 15 януари, обявиха от СОББУправителят на общинската болница в Чирпан и председател на СОББ д-р Неделчо Тотев След анализ на ситуацията на провело се в края на миналата седмица заседание, Сдружението на общинските болници в България (СОББ) е стигнало до решение, че е необходимо да бъде организиран нов протест на лечебните заведения в по-малките населени места. Поводът за крайната мярка е липсата на всякакво внимание към поставените от болниците проблеми в сектора от страна на Министерството на здравеопазването и УС на НЗОК. "Колегите в страната изразиха на срещата ни своята крайна неудовлетвореност от случващото се.

Register to read more...

Джипитата негодуват - били ощетени от забавените социални плащания. А пациентите?

След спешните кабинети най-големите опашки обикновено са пред кабинетите на джипитата с хиляди пациентиЛичните лекари в страната настояват за повишение на потребителската такса, която пациентите заплащат за всяко посещение, както и да получават редовно от държавата сумите, предвидени като социални дейности. Повод за недоволството на джипитата е забавяне на средствата за месеци септември, октомври и ноември 2017 г., които държавата им плаща през Здравната каса за пациенти с по-ниска такса, каквито са пенсионерите, които плащат по 1 лв., и за пациенти, освободени от такса - деца, бременни жени, социално слаби и д.р.

Register to read more...

Проблемите на общинските болници ще бъдат бистрени на парламентарен контрол

В петък здравният министър Кирил Ананиев ще отговаря на въпросите на народни представители от БСП за общинските болници Народните представители от парламентарната група на "БСП за България" са входирали две питания до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев относно стратегията за запазване и развитие на общинските болници. С поставените въпроси депутатите Георги Йорданов и Илиян Тимчев от левицата настояват да разберат от здравния министър каква е методиката за финансиране на общинските болници, както и концепцията на ведомството за стабилизиране, оздравяване и развитие на общинските лечебни заведения в страната. Очаква се министър Кирил Ананиев да даде своя отговор на предстоящия петъчен парламентарен контрол.

Register to read more...

Посетители

We have 120 guests and no members online