ПОРТАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ОБЩИНИ

Няма преговори за прекратяване на договорите с американски централи

"Марица изток" Руси Данев: Глупаво е ТЕЦ-овете от въглища да преминат на природен газ. Това няма нищо общо с реалността!

ВиК - Стара Загора, подари красива коледна приказка на семейство с 13 деца от Гурково

Обжалваха в Европейския съд загробващия въглищните ТЕЦ-ове Референтен документ на ЕК

Какво се случи с ДЗУ АД?

Баста на "борците" за свободното слово

Г-да министри, не си играйте с търпението на хилядите миньори и енергетици

Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Бизнес

Промоция с награди ваучери от METRO за малкия бизнес от „Финтрейд Файнанс“

Всички нови клиенти на „Финтрейд Файнанс“ АД, които сключат Договор за Бизнес линия „Финтрейд Оборот“ или вносков заем „Финтрейд Инвест“ до 5000 (пет хиляди) лева с условия за изплащане на 6, 12 или 24 погасителни вноски в срок до 30 април, ще участват в промоцията „Голям оборот, висока печалба“ с възможност да спечелят привлекателни бизнес награди.

Всеки месец 15 късметлии ще имат възможност да разнообразят стоковия си асортимент с ваучери за 100 лв., а в края на промоцията трима клиенти ще спечелят големите награди – ваучери на стойност 500 лв.

 Промоцията е продължение на подхода, възприет от „Финтрейд Файнанс“ от самото основаване на дружеството, а именно да стимулира индивидуалния бизнес потенциал на малките компании във всички региони на България не само чрез основната си дейност, но и чрез допълнителни инициативи. Миналата година 6 малки фирми победители в конкурса „Спечели Фънки за рекламно лице“ успешно реализираха свои рекламни кампании с помощта на „Финтрейд Файнанс“, които им помогнаха да популяризират бизнеса си.

Register to read more...

Фирма СИМАРО ООД стартира проект „Повишаване на енергийната ефективност в СИМАРО ООД”

sivaro eu logo                                    sivaro eu logo1

Фирма СИМАРО ООД стартира проект „Повишаване на енергийната ефективност в СИМАРО ООД” по договор за БФП №BG16RFOP002-3.001-0181-C01, финансиран от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Основната цел на проекта е подобряване на енергийната ефективност на СИМАРО ООД за постигане на устойчив растеж и конкурентоспособност. Тя ще бъде осъществена чрез постигане на следните специфични цели:
- Въвеждане в експлоатация на ново производствено оборудване, необходимо за реализирането на предвидените мерки в одобрения енергиен одит
- Внедряване на система за енергиен мениджмънт съгласно изискванията на стандарт БДС EN ISO 50001

Изпълнението на проекта ще позволи на СИМАРО ООД да разшири капацитета на съществуващия стопански обект, ще се намалят разходите за производство на единица продукция, ще се развие екологосъобразно производство и ще се подобри енергийната ефективност на фирмата.

Проектът стартира на 27.09.2017 г. и е с продължителност 16 месеца.

Обща стойност: 2 140 000,00 лв., от които 1 275 000,00 лв. европейско и 225 000,00 лв. национално съфинансиране.

Кълвача продава луксозната си резиденция край Овощник, иска 12.6 млн. евро

Луксозната резиденция на някога икономически мощната групировка "Кълвача" край село Овощник се предлага за 12 600 000 евроОфертата е в сайта на руска фирма за недвижими имоти

Луксозна резиденция върху площ от близо 69 дка в близост до казанлъшкото село Овощник се предлага за продан срещу 12.6 млн. евро, офертата е в сайта на базирана в Русия фирма-посредник за недвижими имоти. В описанието са включени 20 стаи, контролиран достъп, охрана, външен и вътрешен басейн, сауна, джакузи, тенис кортове, обособен паркинг и всички възможни екстри. При по-внимателно взиране в приложените снимки става ясно, че на тезгяха е извадена резиденцията на известния в миналото бизнесмен и приватизатор на ресторант "Аязмото" Стойчо Кълвачев.

Register to read more...

ПОКАНА

sivaro eu logo                                    sivaro eu logo1

ПОКАНА за пресконференция

Във връзка с организирането на пресконференция относно стартиране на изпълнението на проект по договор за БФП № BG16RFOP002-3.001-0181-C01 „Повишаване на енергийната ефективност в СИМАРО ООД” имаме удоволствието да Ви поканим на 15.02.2018г. от 16:00 часа в офиса на СИМАРО ООД, находящ се в гр. Стара Загора, кв. Индустриален, ул. „Промишлена” №18.

Старозагорски производител удвоява мощностите си

Дейността на EVN за отминалата 2017 година представиха изпълнителният член на СД Костадин Величков (вдясно) и новият шеф на клиентския център в Стара Загора Николай Полихронов, заедно с ръководителя на отдел "Комуникации" на дружеството Петър КостадиновПодземни електропроводи средно напрежение, които ще дадат възможност за допълнително захранване с около 3 MW мощност, се полагат на територията на някогашния Азотно-торов завод край Стара Загора, съобщи изпълнителният член на Съвета на директорите при EVN Костадин Величков. Полагането на кабелите е по искане на фирма "Панхим", която възнамерява да удвои производството си. Процесът се е забавил във времето поради проблеми със собствеността на отделни части от площадката на бившия химически соцгигант след приватизацията му преди две десетилетия.

Register to read more...

Асоциацията на организациите на българските работодатели призова: Да спрем зеления рекет!

Продължаващите протести на природозащитниците за Пирин           В редакцията на "Старозагорски новини" се получи декларация от Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), в която се изразява позиция срещу природозащитниците, които с действията си блокират значими инфраструктурни проекти. АОБР обединява четирите националнопредставени работодателски организации - Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, и понастоящем се председателства от БСК.

Register to read more...

Фирма избяга от обект в старозагорско училище

Физкултурният салон на СУ "Максим Горки" след бягството на пловдивската фирмаДосега не сме имали такъв случай на абсолютна безотговорност, коментираха от Община Стара Загора

Фирма от Пловдив, спечелила обществена поръчка за цялостен ремонт на училищен физкултурен салон в Стара Загора, изчезна преди повече от три месеца и изостави обекта на произвола на съдбата, алармира директорът на СУ "Максим Горки" Марияна Пенчева. Заради неприключените ремонтни работи учениците са принудени да водят часовете си по физкултура на двора, въпреки студеното време.

Репортерската ни проверка установи, че Община Стара Загора е сключила на 10 август м.г. договор на стойност 58 935.97 лв без ДДС със "СП - Енергоремонт" ЕООД - Пловдив, със собственик и управител Гергана Бочева.

Register to read more...

Посетители

We have 83 guests and no members online