ПОРТАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ОБЩИНИ

Няма преговори за прекратяване на договорите с американски централи

"Марица изток" Руси Данев: Глупаво е ТЕЦ-овете от въглища да преминат на природен газ. Това няма нищо общо с реалността!

ВиК - Стара Загора, подари красива коледна приказка на семейство с 13 деца от Гурково

Обжалваха в Европейския съд загробващия въглищните ТЕЦ-ове Референтен документ на ЕК

Какво се случи с ДЗУ АД?

Баста на "борците" за свободното слово

Г-да министри, не си играйте с търпението на хилядите миньори и енергетици

Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Общество

Уважаеми посетители

Уважаеми посетители,

 

Интернет страницата на "Старозагорски новини" е с нова, по-актуална визия. Той е със същия адрес starozagrskinovini.com. Тези от Вас, които не са успели да влязат в новия ни сайт, моля Ви, кликнете на линка.

 

http://starozagorskinovini.com/stznews

 

Благодарим Ви, че сме заедно! Ние от екипа на медията Ви обещаваме още по-разнообразна и полезна информация, и още по-горещи новини на часа! Истински, а не фалшиви и не копирани от институционални прессъобщения!

ТИР-овете препълниха паркингите в Старозагорско

Всички паркинги в Гурково и този на летище Стара Загора днес бяха препълнени от ТИР-ове, които очакваха да бъдат пропуснати през прохода Хаинбоаз. Причина бе затворената граница от румънска страна вероятно заради влошената метеорологична обстановка.

За всички останали МПС-та на 27 февруари всички републикански пътища в Старозагорска област, включително и двата прохода, бяха отворени за движение, съобщи директорът на Областно пътно управление Илия Златев.

Register to read more...

Своеобразен маратон на недоволството направиха старозагорските надзиратели и съдебни охранители

Над 70 старозагорски надзиратели и съдебни охранители се включиха в Националния протест в София Своеобразен маратон на недоволството направиха служителите на ГД "Изпълнение на наказанията" и ГД "Охрана" в Стара Загора през петъчния и съботния ден. Първо, в последния делничен ден от седмицата старозагорските надзиратели отново се събраха пред Затвора в Стара Загора, за да изразят своето недоволство от лошите условия на труд и неадекватното им заплащане. Близо 50-те присъстващи служители отново призоваха за вдигане на месечните възнаграждения в двете дирекции с 20%, изравняване на заплащането им за специфични условия на труд с тези на служителите от МВР, подобряване на материално-техническата база и за кадрова обезпеченост.

Register to read more...

Приемат заявки за летния лагер на Каваците до края на март

"Каваците"До 30 март е срокът, в който се приемат заявки за летен лагер, организиран от Община Стара Загора в почивната станция "Стара Загора", в местност "Каваците", Созопол. Предвидени са осем смени за деца и ученици от община Стара Загора, както следва:

I смяна: от 23.06.2018 г. до 02.07.2018 г.
II смяна: от 02.07.2018 г. до 11.07.2018 г.
III смяна: от 11.07.2018 г. до 20.07.2018 г.
IV смяна: от 20.07.2018 г. до 29.07.2018 г.
V смяна: от 29.07.2018 г. до 07.08.2018 г.
VI смяна: от 07.08.2018 г. до 16.08.2018 г.
VII смяна: от 16.08.2018 г. до 25.08.2018 г.
VIII смяна: от 25.08.2018 г. до 03.09.2018 г.
Прогнозната стойност за цена на единична карта за 10 дни е 130 лв. Разходите за всеки ден включват закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря, нощувка, транспортни разходи, застраховка, туристически данък.

Заявките се приемат в Община Стара Загора, отдел "Образование", стая 704, тел.: 042 614 864.

(СН)

Градът на липите със своя мрежа за "умно" управление

Градска мрежа за "умни" устройства официално заработи в Стара Загора в събота. Проектът, реализиран от неправителствената организация ZaraLab, с финансовата подкрепа на Община Стара Загора, предоставя нови цифрови възможности и развива комуникационната среда, стъпвайки върху новите дигитални технологии. Екип от специалисти, начело с представители на неправителствената организация ZaraLab, представи пред старозагорци как действа в реални условия новата технология, базирана на концепцията Интернет на нещата (Internet of Things, IoT).

Register to read more...

Знамето на Старозагорското въстание е първообразът на националния трикольор, твърдят историци

Проф. Пламен Митев и проф. Андрей Пантев Репликата на знамето на Старозагорското въстание, създадена от художниците Димо Генов и Михаил КосевСпоред проф. Пламен Митев истината все още се крие между редовете на националната научна книжнина и е слабо позната дори на специалистите

Знамето на Старозагорското въстание от 1875 година, едно от малкото знамена в страната от преди Освобождението от турско робство, е първообразът на националния трибагреник. Тази теза изказаха историците проф. Андрей Пантев и проф. Пламен Митев по време на проведената на 21 февруари в Стара Загора кръгла маса на тема "Пътят към свободата", организирана от Община Стара Загора и Регионалния исторически музей като част от програмата, посветена на 140-годишнината от Освобождението на България.

Register to read more...

Доброволците на Казанлък получиха дарение от Швейцария

Работата на едно от най-старите доброволни формирования в България - доброволческия отряд на Община Казанлък, бе подпомогната с инструменти, оборудване и специализирано облекло от Швейцария, съобщиха от пресцентъра н Общината.

Дарението е организирано и доставено чрез инициатива на Националното сдружение на общините в Република България, с подкрепата на посолството на България в Швейцария. Община Казанлък е една от 39-те български общини, чиято дейност бе оценена от швейцарска страна като активна, за да бъде подкрепена с оборудване и облекла.

Register to read more...

Посетители

We have 90 guests and no members online